14:50 22.12.2019

У РФ є кораблі, які зможуть добудувати "Північний потік-2", але вони не впораються в короткі терміни

2 хв читати
У РФ є кораблі, які зможуть добудувати "Північний потік-2", але вони не впораються в короткі терміни

Російські компанії і судна можуть бути притягнуті до добудови трубопроводу "Північний потік – 2" після того, як компанія Allseas оголосила про припинення будівництва у зв'язку з ухваленням у США санкцій щодо будівельників проекту, однак не встигнуть завершити будівництво в короткі терміни, пише американське аналітичне видання S&P Global Platts.

У РФ є свій підрядник з експертизою будівництва морських трубопроводів - ВАТ "Міжрегіонтрубопроводбуд" (МРТБ).

Як наголошується в повідомленні, російські компанії експлуатують надійні морські судна-трубоукладачі, які завершили проекти в складних арктичних умовах, зокрема трубоукладальна баржа "МРТБ Дефендер", яка працювала на морській ділянці трубопроводу Бованенково-Ухта.

Platts Analytics вважає, що для завершення будівництва "Північного потоку – 2" може використовуватися трубоукладальна баржа "МРТБ Фортуна", але вона здатна прокладати лише 1 км труб на добу.

Ще одна перешкода, на думку Platts Analytics, полягає в тому, що в заявці на отримання данського дозволу йдеться, що судна, які використовуються для завершення данської ділянки, повинні мати можливість динамічного позиціонування (такі як у суден Allseas), яких немає у "Фортуни".

Можна використовувати російське трубоукладальне судно "Академік Черський", яке також належить МРТБ. Воно має можливості динамічного позиціонування, але наразі перебуває на Далекому Сході, і для прибуття в данські води йому знадобиться близько двох місяців.

Як повідомлялося, обидві палати Конгресу США схвалили законопроект про оборонний бюджет на наступний фінансовий рік. Американські законодавці внесли в нього положення про санкції щодо компаній, які беруть участь у проекті "Північний потік 2". Санкції стосуватимуться компаній, що беруть участь у спорудженні газопроводу, а також топ-менеджерів цих компаній, які можуть втратити можливість отримати американську візу і наразитися на блокування транзакцій, пов'язаних з їхньою нерухомістю або активами у США.

Президент США Дональд Трамп підписав бюджет, напередодні схвалений Сенатом, куди увійшли санкції проти компаній, які реалізовують проекти газопроводів "Північний потік 2" і "Турецький потік". На стримування РФ виділено $734 млн. Також документ знову підтвердив заборону на військове співробітництво США з РФ.

Газопровід "Північний потік 2" побудовано на 92%. Будівництво відновилася наприкінці листопада поточного року після отримання дозволу від Данії на прокладання труб в її територіальних водах. Роботи проводила швейцарська компанія Allseas, яка заявила, що призупиняє будівництво газопроводу у зв'язку з ухваленням санкцій США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА