20:04 23.12.2019

Син журналіста Хашкаджі привітав вирок, винесений в Саудівській Аравії у справі про вбивство його батька

2 хв читати
Син журналіста Хашкаджі привітав вирок, винесений в Саудівській Аравії у справі про вбивство його батька

Старший син убитого журналіста Джамаля Хашкаджі Салах підтримав рішення суду Саудівської Аравії, який засудив до смертної кари п'ятеро осіб, засуджених у справі про вбивство Хашкаджі, повідомляє в понеділок видання Arab News.

"Сьогодні судова влада показала нам, дітям покійного Джамаля Хашкаджі, правосуддя. Ми висловлюємо нашу довіру судовій системі Саудівської Аравії на всіх рівнях - в її служінні і досягненні справедливості. Слава Богу", - написав Салах арабською мовою в Твіттері.

"Справедливість судової влади ґрунтується на двох принципах - чесності і швидкому судовому розгляді, де немає місця ні упередженості, ні зволіканню", - додав він.

Ще трьох злочинців засудили до тюремних термінів загалом на 24 роки. Імена засуджених ЗМІ не називають.

Колишнього радника наслідного принца Саудівської Аравії Сауда аль-Кахтані допитали під час розслідування, але проти нього обвинувачення пред'явлені не були. Аль-Кахтані позбувся своєї посади після вбивства Хашкаджі.

Суд не знайшов достатніх підстав, щоб визнати винним у цій справі колишнього заступника голови саудівської розвідки Ахмада аль-Асирі. Його також звільнили з посади невдовзі після вбивства Хашкаджі.

Однак в МЗС Туреччини піддали вирок саудівського суду критиці і вказали, що суд не прояснив ключові моменти вбивства Хашкаджі.

Хашкаджі, який працював на Washington Post, був убитий в будівлі консульства Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня 2018 року. Тіло журналіста так і не було знайдено.

У Саудівській Аравії у зв'язку з вбивством Хашкаджі були пред'явлені обвинувачення 11 підданим, зокрема, колишньому заступнику голови розвідки Ахмаду аль-Асирі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА