10:24 24.12.2019

ВАКС відправив під нічний домашній арешт екс-першого заступника голови Міграційної служби Пімахову

2 хв читати
ВАКС відправив під нічний домашній арешт екс-першого заступника голови Міграційної служби Пімахову

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід колишньому першому заступнику голови Державної міграційної служби України Діні Пімаховій у вигляді нічного домашнього арешту.

"Суд задовольнив клопотання прокурора САП та застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту строком до 21 лютого 2020 року", - повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Крім того, на Пімахову покладено низку процесуальних обов'язків, а саме: носити електронний браслет, прибувати до детектива, прокурора чи суду, повідомляти про зміну місця роботи, утримуватись від спілкування зі свідками, а також здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон.

Як повідомлялося, 19 грудня детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому першому заступнику голови Держміграційної служби у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 ККУ, а саме в проханні надати та одержанні службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням службового становища.

За даними САП, досудове розслідування встановило, що зазначений посадовець запропонувала організувати оформлення громадянину В'єтнаму посвідки на проживання в Україні на один рік із можливістю подальшого її продовження до трьох років. "При цьому посадовець висловила прохання надати їй неправомірну вигоду за забезпечення нею відповідного процесу оформлення документів у сумі $1,8 тис., яку в подальшому отримала", - йдеться в повідомленні.

Крім того, екс-перший заступник голови ДМС України запропонувала організувати процес набуття громадянином Ірану українського громадянства за нібито територіальним походженням, яке мало підтверджуватися завідомо неправдивими офіційними документами, подальшого отримання ним паспорту громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Водночас зазначена особа, діючи повторно, висловила прохання надати їй неправомірну вигоду за забезпечення відповідного процесу оформлення та видачу документів у сумі $30 тис.

У САП не називають імені та прізвища екс-чиновника, якому повідомлено про підозру.

Водночас екс-нардеп від "БПП" і журналіст Сергій Лещенко написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що "НАБУ і САП повідомили про підозру Діні Пімаховій, екс-першому заступнику голови Державної міграційної служби України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА