13:20 27.12.2019

Суд переніс на 8 січня розгляд ще однієї апеляції на арешт підозрюваного у вбивстві Шеремета Антоненка

3 хв читати

Апеляційний суд Києва в п'ятницю переніс розгляд апеляційної скарги Віталія Галенченка - адвоката підозрюваного в організації вбивства журналіста Павла Шеремета сержанта ЗСУ, музиканта Андрія Антоненка - на рішення Печерського районного суду Києва про обрання Антоненку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" Галенченко, його апеляційна скарга з вини канцелярії суду першої інстанції перебувала на поштовому відділенні й не надійшла до суду своєчасно, коли розглядалася перша апеляція.

"Нарешті Апеляційний суд прийняв її до розгляду, на судовому засіданні сьогодні було ухвалено рішення про перенесення її розгляду на 15.00 8 січня", - сказав адвокат.

Він зазначив, що як захисник Антоненка має право наполягати на розгляді цієї апеляції. При цьому адвокат додав, що раніше в судовій практиці такого не було, оскільки аналогічні скарги об'єднувалися в одне провадження.

"Моя апеляція стосується рішення Печерського суду від 14 грудня про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту. Сподіваюся, що її буде розглянуто", - сказав Галенченко.

Адвокат висловив сподівання на те, що в разі розгляду його апеляції Антоненку може бути змінено запобіжний захід.

Як повідомлялося, 23 грудня Апеляційний суд Києва залишив у силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Антоненку. Отже, суд не задовольнив апеляційної скарги його захисту.

Уранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру деяким фігурантам справи. Того самого дня відбувся брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому було частково розкрито проміжні результати розслідування та названо імена підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, усіх їх затримано. Подружжя Владислав та Інна Грищенки, також учасники АТО, були затримані в іншій справі, але є фігурантами справи щодо вбивства Шеремета.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом убивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року Кузьменко, для Дугарь суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року. 14 грудня суд заарештував до 8 лютого 2020 року Антоненка.

Антоненко перед обшуком у його квартирі попросив брата дружини забрати з шафи пакет, який правоохоронці знайшли наступного дня у тому самому будинку, в якому проживає підозрюваний. У пакеті був предмет, схожий на міну МОН-50 у напіврозібраному стані, його було передано на комплексну експертизу, зокрема молекулярну. За результатами експертизи в Нацполіції заявили, що в підриві автомобіля Шеремета використовувалася аналогічна речовина, залишки якої знайшли на вилученій у Антоненка міні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА