14:45 05.01.2020

У Печерському райсуді заявляють, що звільнили з-під варти осіб, що не причетні до вбивства сина Соболєва

3 хв читати
У Печерському райсуді заявляють, що звільнили з-під варти осіб, що не причетні до вбивства сина Соболєва

Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід для осіб, які непричетні до вбивства 3-річного сина депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва на розі вулиць Льва Толстого та Тарасівської у центрі Києва ввечері 1 грудня 2019 року і на день злочину перебували під вартою, йдеться в повідомленні на сторінці суду в соцмережі Facebook.

У суді повідомляють, що розглядали клопотання про продовження терміну тримання під вартою стосовно громадян Гелані Межиєва і Павла Нікіфорова, яким було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, який не має причетності до замаху на Соболєва і вбивства його дитини.

"Щодо цих громадян було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою задовго до подій, що мали місце в м. Києві поблизу вулиці Тарасівської. Також звертаємо увагу, що клопотання органу досудового розслідування щодо продовження терміну тримання під вартою стосовно цих осіб не містило будь-яких згадок про зазначені події та стосувалося фактів заволодіння чужим майном в інший період", - йдеться у повідомленні.

У суді розцінили заяви про дії, спрямовані на вихід на свободу осіб, причетних до вбивства дитини, як дезінформацію та маніпуляції.

Як повідомлялося, Печерський суд Києва звільнив з-під варти Гелані Межиєва і Павла Нікіфорова - членів групи росіянина Юсупа Абуєва, ймовірного організатора замаху на депутата Київської облради В'ячеслава Соболєва, внаслідок якого загинув його 3-річний син. "Межиєва, Нікіфорова, а також Олексія Величка і Дмитра Онуфрієнка підозрюють у вимаганні коштів шляхом застосування насильства і погроз вбивством", – повідомив у суботу депутат Київської міськради Олексій Новіков, один з потерпілих у справі про вимагання грошей членами групи.

Раніше суд змінив запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт для Величка. Засідання щодо Онуфрієнка перенесено через відсутність адвоката.

Увечері 1 грудня 2019 року невідомі в центрі Києва обстріляли автомобіль "Range Rover", в якому в цей час перебували ресторатор і депутат Київської обласної ради В'ячеслав Соболєв і його малолітній син. Від отриманих поранень дитина померла в машині "швидкої допомоги".

Начальник столичного главку поліції Андрій Крищенко повідомив, що затримано двох підозрюваних - "молодих людей 18 і 19 років" і вони не є жителями Києва. Один із них родом із Західної України, інший - з Центральної.

Правоохоронці розглядають як основну версію скоєння злочину - побутові проблеми, господарську та професійну діяльність Соболєва.

На момент злочину в машині, крім загиблої дитини, перебував сам депутат, його дружина і ще одна жінка - член сім'ї.

2 грудня поліція Києва повідомила про підозру двом затриманим за пп.2, 11, 12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення. 4 грудня Шевченківський районний суд Києва обрав їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці без права застави

17 грудня прокуратура міста Києва повідомила, що причетним до організації замовного вбивства Соболєва, внаслідок якого загинув 3-річний хлопчик, слідство вважає 25-річного уродженця РФ. "Причетним до організації злочину слідство вважає 25-річного уродженця Російської Федерації, який залучив у ролі виконавця 20-річного колишнього бійця АТО, що мав досвід участі у бойових діях, зокрема як снайпер, і з яким він познайомився в зоні проведення ООС на території Донецької області... Чоловік запропонував виконавцю вчинити вбивство депутата за грошову винагороду в розмірі $40 тис, на що останній погодився", - йдеться в повідомленні.

На підставі зібраних під час слідства доказів прокуратура Києва узгодила повідомлення росіянину про підозру в організації замовного вбивства за ч. 2 ст. 15 п. 11,12 ч. 2 ст. 115 КК України, вирішується питання про оголошення його в міжнародний розшук. Робота зі встановлення замовника злочину триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА