10:52 10.01.2020

Понад 50 психологів-волонтерів надають допомогу сім'ям загиблих в авіакатастрофі в Ірані та співробітникам "МАУ"

2 хв читати
Понад 50 психологів-волонтерів надають допомогу сім'ям загиблих в авіакатастрофі в Ірані та співробітникам "МАУ"

Понад 50 волонтерів-фахівців із кризових ситуацій - звернулися до авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ", Київ), чий літак зазнав катастрофи 8 січня після вильоту з Тегерану, і запропонували свою професійну допомогу рідним і близьким загиблих у катастрофі, а також співробітникам "МАУ".

Як наголошується у повідомленні авіакомпанії, всіх 2,5 тис. співробітників "МАУ" тією чи іншою мірою залучено до подолання наслідків трагічної катастрофи в Ірані: антикризовий штаб працює цілодобово з метою максимального сприяння якнайшвидшому завершенню розслідування причин аварії; надання допомоги сім'ям загиблих пасажирів і членів екіпажу.

"Психологічну допомогу наразі надають сім'ям загиблого екіпажу вдома, в офісі авіакомпанії, забезпечено супровід до експертних центрів Міністерства внутрішніх справ для проведення ДНК-експертизи. Крім того, цілодобово надають професійну підтримку працівникам контактного центру "МАУ", які працюють на "гарячій лінії", активованій у зв'язку з авіакатастрофою", - зазначено в повідомленні.

Крім цього, за інформацією "МАУ", у приміщенні передпольотного брифінгу екіпажів чергують бортпровідники-інструктори, які пройшли спеціальну психологічну підготовку. Фахівці з кризових ситуацій також надають підтримку екіпажам.

"Робота психологів зі співробітниками авіакомпанії триватиме, доки у цьому буде необхідність", - стверджує авіакомпанія.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800, авіакомпанії "МАУ", який мав здійснити рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули.

Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії.

8 січня Офіс генерального прокурора розпочав досудове розслідування авіакатастрофи за ч. 3 ст. 276 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що спричинило загибель людей), досудове слідство здійснює Головне слідче управління Національної поліції України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА