16:55 13.01.2020

"Оскар" оголосив номінантів 92-ї кінопремії

2 хв читати
"Оскар" оголосив номінантів 92-ї кінопремії

Фільми "Джокер" Тодда Філліпса та "Ірландець" Мартіна Скорсезе стали номінантами премії Американської академії кінематографічних мистецтв і наук "Оскар" у категорії "Найкращий фільм".

На "Найкращий фільм" 92-ї премії "Оскар" також претендують: "Форд проти Феррарі" режисера Джеймса Менголда, "Кролик Джоджо" Тайка Вайтіті, "Маленькі жінки" Грети Гервіг, "1917" Сема Мендеса, "Шлюбна історія" Ноа Баумбаха, "Одного разу в Голлівуді" Квентіна Тарантіно і "Паразити" Пона Чжуна Хо, оголосили організатори в понеділок.

За звання "Найкращого режисера" поборються: Пон Чжун Хо з фільмом "Паразити", Квентін Тарантіно ("Одного разу в Голлівуді"), Мартін Скорсезе ("Ірландець"), Тодд Філліпс ("Джокер") і Сем Мендес ("1917") .

У номінації "Найкращий актор" представлені Хоакін Фенікс ("Джокер"), Адам Драйвер ("Шлюбні історії"), Леонардо Ді Капріо ("Одного разу в Голлівуді"), Антоніо Бандерас ("Біль та слава"), Джонатан Прайс ("Два Папи").

За нагороду в аналогічній жіночій номінації поборються: Скарлетт Йоганссон ("Шлюбні історії"), Синтія Еріво ("Гаррієт"), Шарліз Терон ("Скандал"), Рене Зеллвегер ("Джуді"), Сірша Ронан ("Маленькі жінки").

У категорії "Найкраща чоловіча роль другого плану" представлені Бред Пітт за фільм "Одного разу в Голлівуді", Том Генкс ("Чудовий день у нашому районі"), Ентоні Гопкінс ("Два Папи"), Аль Пачіно та Джо Пеші за фільм "Ірландець".

Найкращою актрисою другого плану може стати Марго Роббі ("Скандал"), Лора Дерн ("Шлюбна історія"), Скарлетт Йогансон ("Кролик Джоджо"), Кеті Батес ("Справа Річарда Джуелл"), Флоренс П'ю ("Маленькі жінки").

Премію Американської академії кінематографічних мистецтв і наук, з 1940-х років відому як "Оскар", було створено у 1929 році, її вручають діячам кіномистецтва за їхній внесок у створення кінофільмів. Церемонія нагородження проводиться в Лос-Анджелесі, в театрі "Долбі".

Церемонія вручення премії "Оскар" відбудеться 9 лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА