18:41 13.01.2020

Зеленський підписав закон про реформу вищої освіти в Україні

1 хв читати
Зеленський підписав закон про реформу вищої освіти в Україні

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти" №392-IX, ухвалений Верховною Радою 18 грудня 2019 року.

Як повідомляється на сайті глави держави в понеділок, документ регулює питання, що стосуються забезпечення якості вищої освіти, форм отримання освіти, вимог до керівників вищих навчальних закладів, Національної рамки кваліфікацій.

"Закон створює умови для зміцнення європейських засад функціонування системи вищої освіти, що сприятиме її зближенню із системами інших країн Болонського процесу, а також збільшенню прозорості, доброчесності, автономії, відповідальності головних учасників освітнього процесу за результат. Передбачено також створення передумов для більш рівного доступу до освіти та якісного вимірювання результатів навчання завдяки розширенню сфери використання зовнішнього незалежного оцінювання", - йдеться в повідомленні.

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як повідомлялося, відповідний законопроект №2299 ВР підтримала 31 голосом.

Як зазначив голова комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, законопроект врегулює ті проблеми, які раніше не вирішувалися, такі як якість освіти, наявність корупційних ризиків під час отримання вищої освіти.

Законопроект регулює такі сфери, як ліцензування освітньої діяльності, вступ для здобуття вищої освіти.

Законопроект також вводить поняття "мотиваційний лист" абітурієнта, за який під час вступу до вишів нараховують додаткові бали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА