07:37 14.01.2020

Офіс генпрокурора передав справу про вбивство дитини депутата Соболєва до Головного слідчого управління Нацполіції

3 хв читати
Офіс генпрокурора передав справу про вбивство дитини депутата Соболєва до Головного слідчого управління Нацполіції

Офіс генпрокурора змінив групу прокурорів у розслідуванні справи про вбивство дитини депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва, яке сталося 1 грудня 2019 року, повідомила прес-служба Офісу генпрокурора України.

"Офіс Генерального прокурора доручив здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом нападу на сім'ю місцевого депутата і вбивства його 3-річного сина Головному слідчому управлінню Національної поліції України", - йдеться в повідомленні на сайті Офісу в понеділок увечері.

Також наголошується, що в цій справі була змінена група прокурорів, а процесуальне керівництво буде здійснювати Офіс генерального прокурора.

Як повідомлялося, Печерський суд Києва звільнив з-під варти Гелані Межиєва і Павла Нікіфорова - членів групи росіянина Юсупа Абуєва, ймовірного організатора замаху на депутата Київської облради В'ячеслава Соболєва, внаслідок якого загинув його 3-річний син. "Межиєва, Нікіфорова, а також Олексія Величка і Дмитра Онуфрієнка підозрюють у вимаганні коштів шляхом застосування насильства і погроз вбивством", – повідомив у суботу депутат Київської міськради Олексій Новіков, один з потерпілих у справі про вимагання грошей членами групи.

Раніше суд змінив запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт для Величка. Засідання щодо Онуфрієнка перенесено через відсутність адвоката.

Увечері 1 грудня 2019 року невідомі в центрі Києва обстріляли автомобіль "Range Rover", в якому в цей час перебували ресторатор і депутат Київської обласної ради В'ячеслав Соболєв і його малолітній син. Від отриманих поранень дитина померла в машині "швидкої допомоги".

Начальник столичного главку поліції Андрій Крищенко повідомив, що затримано двох підозрюваних - "молодих людей 18 і 19 років" і вони не є жителями Києва. Один із них родом із Західної України, інший - з Центральної.

Правоохоронці розглядають як основну версію скоєння злочину - побутові проблеми, господарську та професійну діяльність Соболєва.

На момент злочину в машині, крім загиблої дитини, перебував сам депутат, його дружина і ще одна жінка - член сім'ї.

2 грудня поліція Києва повідомила про підозру двом затриманим за пп.2, 11, 12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення. 4 грудня Шевченківський районний суд Києва обрав їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці без права застави

17 грудня прокуратура міста Києва повідомила, що причетним до організації замовного вбивства Соболєва, внаслідок якого загинув 3-річний хлопчик, слідство вважає 25-річного уродженця РФ. "Причетним до організації злочину слідство вважає 25-річного уродженця Російської Федерації, який залучив у ролі виконавця 20-річного колишнього бійця АТО, що мав досвід участі у бойових діях, зокрема як снайпер, і з яким він познайомився в зоні проведення ООС на території Донецької області... Чоловік запропонував виконавцю вчинити вбивство депутата за грошову винагороду в розмірі $40 тис, на що останній погодився", - йдеться в повідомленні.

На підставі зібраних під час слідства доказів прокуратура Києва узгодила повідомлення росіянину про підозру в організації замовного вбивства за ч. 2 ст. 15 п. 11,12 ч. 2 ст. 115 КК України, вирішується питання про оголошення його в міжнародний розшук. Робота зі встановлення замовника злочину триває.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА