16:06 14.01.2020

Денісова повідомила про погіршення стану політв'язня Джаппарова

1 хв читати
Денісова повідомила про погіршення стану політв'язня Джаппарова

У політичного в'язня Айдера Джаппарова, якого тримають у слідчому ізоляторі в окупованому Криму, через ненадання медичної допомоги утворилася пухлина.

"У незаконно затриманого кримського татарина з'явилася пухлина на нижній щелепі під правим восьмим нижнім зубом, яка переходить у гортань. Через що він не може відкривати рота та ковтати. Внаслідок ненадання медичної допомоги у громадянина України є скарги на постійний сильний зубний та головний біль", - повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Вона зазначила, що те, що сталося, суперечить нормам ст. 3 Конвенції про захист прав людини і основних свобод та п. 22 Мінімальних стандартних правил поводження з ув'язненими від 30 серпня 1955 року, схвалених Економічною і соціальною радою ООН.

"Звертаюся до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою терміново вжити заходів для відновлення прав Айдера Джаппарова – провести повне медичне обстеження та надати кваліфіковану медичну допомогу", - наголосила Денісова.

Айдера Джаппарова російські силовики затримали 10 червня 2019 року у справі про організацію "Хізб ут-Тахрір", яку вважають у РФ терористичною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА