18:10 14.01.2020

Суд у Сімферополі задовольнив клопотання щодо судимості кримського журналіста Семени

2 хв читати

Суд в анексованому Росією Сімферополі розглянув і задовольнив клопотання адвоката Олександра Попкова та кримського журналіста Миколи Семени про дострокове припинення випробувального терміну і зняття судимості з останнього, повідомляє проект "Радіо Свобода" "Крим.Реалії" з посиланням на правозахисників.

"Рішення про це має набути чинності через десять календарних діб", - йдеться в оприлюдненій у вівторок увечері замітці.

Як повідомлялося, Залізничний райсуд Сімферополя у вересні 2017 року призначив 67-річному журналістові умовне покарання, а також заборонив три роки провадити публічну діяльність.

Кримське управління ФСБ Росії навесні 2016 року порушило стосовно Семени справу за ч. 2 ст. 280.1 КК РФ (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ, вчинені з використанням ЗМІ або інтернету). З репортера взяли підписку про невиїзд. Семену також включили до федерального списку терористів та екстремістів.

Приводом для кримінального переслідування стала публікація під заголовком "Блокада - необхідний перший крок до звільнення Криму". "Автор закликав до проведення стосовно півострова і його жителів ізоляційних заходів, що включають бойові операції", - йшлося в прес-релізі прокуратури Криму.

Держобвинувач під час дебатів просив для Семени три роки позбавлення волі умовно та заборону на публічну діяльність протягом цього часу. Захист наполягав на виправдувальному вироку. Журналіст не визнав своєї провини, вважає справу політично мотивованою.

Вирок Семені, що містить заборону на журналістську роботу, є порушенням свободи висловлювання думок і засобів масової інформації, заявив офіційний представник Європейської зовнішньополітичної служби (ЄЗС "Це ще один приклад погіршення ситуації з правами людини на Кримському півострові", - йшлося в комюніке, поширеному Брюсселем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА