13:48 15.01.2020

"МДБ ЛНР" намагалося завербувати чиновника Мін'юсту

1 хв читати
"МДБ ЛНР" намагалося завербувати чиновника Мін'юсту

Контррозвідка Служби безпеки України попередила залучення чиновника одного із регіональних підрозділів Міністерства юстиції в Луганській області до антидержавної діяльності на користь так званого "МДБ ЛНР", повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники СБУ встановили, що представники "спецслужби" квазіутворення затримали юриста під час його поїздки до тимчасово окупованого Луганська. Бойовиків зацікавив не лише факт роботи чоловіка в державній структурі, але і те, що його батько обіймає відповідальну посаду в одній із найвищих судових інстанцій України", - йдеться в повідомленні.

У відомстві встановили, методами психологічного тиску та шантажу "МДБ ЛНР" змусили чоловіка підписати згоду на конфіденційне співробітництво. Так, юрист мав збирати та передавати бойовикам інформацію про своїх колег, співробітників правоохоронних і державних установ Луганської області, а також щодо службової діяльності батька. Інструкції від кураторів чоловік мав отримувати телефоном.

Однак одразу після повернення на підконтрольну українській владі територію чиновник потрапив у поле зору контррозвідників СБУ. Наразі чоловік надав свідчення про обставини свого вербування та поставлені завдання.

"Перевірка показала, що чиновник не скоїв жодних дій на шкоду державній безпеці України", - йдеться у повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА