20:24 15.01.2020

Гутерреш поїде на берлінську конференцію щодо Лівії

1 хв читати
Гутерреш поїде на берлінську конференцію щодо Лівії

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш візьме участь 19 січня в міжнародній конференції з врегулювання лівійського конфлікту в Берліні, заявив журналістам в середу офіційний представник генсека Стефан Дюжаррік.

"Генсекретар ООН поїде в Берлін, щоб взяти участь в конференції щодо Лівії в неділю", - сказав Дюжаррік в ході брифінгу в середу.

За його словами, главу Організації будуть супроводжувати його спецпосланець з питань Лівії Гасан Саламі і заступник з політичних питань Розмарі Дікарло.

Як повідомлялося, Ангела Меркель призначила конференцію стосовно Лівії за участю Росії і США на майбутню неділю, 19 січня, вона відбудеться в Берліні у відомстві федерального канцлера.

Прес-служба уряду ФРН раніше повідомила, що в конференції візьмуть участь наступні країни: "США, Росія, Велика Британія, Франція, Китай, ОАЕ, Туреччина, Конго, Італія, Єгипет, Алжир". Також запрошені представники ООН, Євросоюзу, Африканського союзу і Ліги арабських держав.

До Берліна запрошуються глава Уряду національної згоди Лівії Фаєз Сарадж і командувач Лівійської національної армією (ЛНА) маршал Халіфа Хафтар.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА