14:21 17.01.2020

У Харкові затримали бойовика "ЛНР", який збирав інформацію про об'єкти критичної інфраструктури регіону

1 хв читати
У Харкові затримали бойовика "ЛНР", який збирав інформацію про об'єкти критичної інфраструктури регіону

Служба безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області затримала бойовика "ЛНР", який збирав інформацію про об'єкти критичної інфраструктури регіону.

"Зокрема, його цікавила інформація про залізничні колії та станції, Харківський метрополітен, автовокзали. Бойовик, протягом деякого часу регулярно особисто "оглядав" об’єкти у різних місцях Харківщини. За інформацією спецслужби, зібрані дані він планував передати представникам терористичної організації "ЛНР" для організації терактів та диверсій на території регіону", - повідомив на своїй сторінці у Facebook начальник прес-центру УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що житель Харкова у 2014 році з власної ініціативи приєднався до терористів, які тимчасово окупували окремі райони Луганської та Донецької областей. За даними СБУ, затриманий "дослужився" до командира взводу розвідки так званої 10-ї окремої артилерійської бригади 2-го армійського корпусу "ЛНР".

Чоловік потрапив у поле зору спецслужби, коли прибув у Харківську область з території РФ і розпочав збір відомостей про об'єкти критичної інфраструктури регіону.

Слідчі провели обшук у будинку затриманого в Харкові. Вони виявили та вилучили бойову гранату РГН із запалом і тротилову шашку з електродетонатором.

Затриманому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-3 (участь в діяльності терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА