07:12 18.01.2020

Компанія SpaceX проведе випробування системи порятунку пілотованого корабля Crew Dragon

2 хв читати
Компанія SpaceX проведе випробування системи порятунку пілотованого корабля Crew Dragon

Американська ракета-носій Falcon 9 компанії SpaceX в суботу має здійснити випробувальний запуск за неповною циклограмою перспективного пілотованого корабля Crew Dragon для перевірки його системи аварійного порятунку, повідомило Національне управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA).

Тестовий запуск ракети-носія з кораблем у непілотованому режимі планується здійснити з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида) у тимчасовому вікні, яке відкривається о 08:00 за часом Східного узбережжя США.

Після команди на екстрене відокремлення від ракети на кораблі Crew Dragon повинні запуститися вісім резервних двигунів SuperDraco, які відведуть його від носія на безпечну відстань. Потім, після зниження, на кораблі розкриються парашути для приводнення в Атлантичному океані. До місця його посадки прибуде рятувальне судно.

У разі успіху корабель може бути сертифікований NASA для здійснення пілотованих польотів до Міжнародної космічної станції (МКС).

Як повідомлялося, на початку березня минулого року створюваний SpaceX американський космічний корабель багаторазового використання Crew Dragon здійснив успішний автономний політ до МКС. Після відстиковки від станції, капсула, яка спускається, доставила на Землю результати наукових експериментів, проведених екіпажем станції.

У рамках тестового непілотованого польоту Crew Dragon доставив для екіпажу МКС 182 кг продовольства, наукового обладнання і матеріалів.

На борту перспективного семимісного корабля перебував одягнений в скафандр манекен на ім'я Ріплі, названий на честь героїні фантастичного фільму "Чужі". Датчики в скафандрі відстежували "стан" командира корабля на всіх етапах польоту і посадки.

Перший пілотований політ з екіпажем у складі астронавтів-ветеранів Дуга Герлі і Боба Бенкена, які раніше літали на "Шатл", планується здійснити навесні цього року. Корабель повинен відправитися на МКС у двотижневий політ.

У разі успіху США через вісім років після закінчення американської програми багаторазових "Шатлів" в 2011 році знову отримають власний корабель для польотів астронавтів на орбіту. Наразі єдиним засобом доставки американських астронавтів на МКС є російські кораблі "Союз". Вартість польоту на "Союзі" для американських астронавтів становить $ 82 млн.

Належна Ілону Маску компанія SpaceX розробляє свій пілотований корабель у рамках контракту з НАСА на суму $ 2,6 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА