11:41 18.01.2020

"Мовчання ягнят" отримає продовження у вигляді серіалу

3 хв читати

Американський телеканал CBS приступив до роботи над сиквелом трилера Джонатана Деммі "Мовчання ягнят"- серіалом" Кларисса", повідомляє портал Deadline.

Дія серіалу відбувається в 1993-му, через рік після упіймання серійного вбивці Буффало Білла і втечі консультанта у справі - Ганнібала Лектера з в'язниці. Головним героєм знову стане агент ФБР Кларисса Старлінг, яка повернулася на службу для того, щоб переслідувати серійних вбивць і маніяків. У серіалі буде розказана невідома раніше особиста історія Кларисси.

При цьому самого Ганнібала Лектера в проекті, за даними видання, не буде.

Над серіалом працюватимуть продюсери "Зоряного шляху" Алекс Куртцман і Дженні Люмет.

Як пише Deadline, вже готовий сценарій до пілотної серії. Долю всього проекту вирішить саме вона: після виходу "пілоту" буде визначено остаточний сценарій і кількість серій. Також зазначається, що сценарна група для всього проекту вже сформована.

"Після 20 років тиші для нас величезна честь подарувати голос одному з найвідоміших героїв Америки - Клариссі Старлінг, - заявили Куртцман і Люмет, коментуючи рішення про зйомки серіалу. - Неоднозначність і хоробрість Кларисси освітила шлях, навіть якщо її особиста історія залишалася в темряві. Але її історія - те, що нам потрібно сьогодні: її боротьба, її сила, її перемога. Її час зараз і завжди".

Старлінг вперше була представлена в романі Томаса Гарріса "Мовчання ягнят", опублікованому в 1988 році. У 1991 році вийшов знятий Джонатаном Деммі трилер, який став культовим.

Агента Старлінг в ньому зіграла Джоді Фостер, що отримала за цю роботу "Оскара".

Сюжет "Мовчання"розповідав про розслідування ФБР серії вбивств, скоєних невідомим, який отримав прізвисько "Буффало Білл" - за звичку здирати шкіру з убитих жінок. Не знаходячи зачіпок, ФБР вирішує звернутися за порадою до вбивці-канібала, колишнього психіатра Ганнібала Лектера, що нудьгуює в ізоляторі психлікарні. Для розмови до нього направляють молоду курсантку академії ФБР Кларису Старлінг.

Постановка Деммі удостоєна п'яти премій "Оскар"(найкращий режисер, фільм і актори), а також "Срібного ведмедя" за найкращу режисуру на Берлінському кінофестивалі.

Фільм став третім в історії, який завоював "Оскари" у п'яти найпрестижніших номінаціях, що раніше вдалося тільки стрічкам "Це сталося одного разу вночі" Франка Капри (1934) і "Пролітаючи над гніздом зозулі" Мілоша Формана (1975). З часу виходу на екрани "Мовчання ягнят" таке не вдалося більше жодному фільму. У грудні 2011 року картина, як така, що"має велике культурне, історичне та естетичне значення", внесена до Національного реєстру фільмів США.

У 2001-му вийшло продовження "Ягнят" - "Ганнібал" у версії Рідлі Скотта. Агента ФБР Старлінг в ньому зіграла Джуліана Мур. Цей новий, швидше інтелектуальний поєдинок агента і вбивці розгортається через 10 років після подій "Ягнят". У цій історії Кларисса рятує свого опонента і "колегу" від лютої розправи.

У 2002 році режисер Бретт Ратнер зняв стрічку "Червоний дракон", що сюжетно передує подіям "Мовчання ягнят". У ньому Ганнібалу протистоїть агент ФБР Вілл Грем, якого зіграв Едвард Нортон.

У всіх трьох стрічках роль вбивці-канібала, колишнього психіатра Ганнібала Лектера виконав Ентоні Гопкінс.

У 2007 році вийшов фантасмагоричний "Ганнібал. Сходження " Пітера Веббера - історія про дитинство і юність Ганнібала в Литві 1944 року і післявоєнній Франції, історія про ранню травму людоїдства в прямому і переносному сенсі.

У квітні 2013 року канал NBC запустив на три сезони серіал "Ганнібал" Брайана Фуллера, який написав сценарій за мотивами серії романів Томаса Гарріса. У центрі історії - взаємини спеціального агента ФБР Вілла Грема і психотерапевта Ганнібала Лектера. У серіалі "володаря думок і тіл" зіграв данський актор Мадс Міккельсен. Усі назви епізодів першого сезону взяті з французької кухні, другого - з японської, а треті отримали найменування "страв" італійської кухні. Остання серія проекту вийшла 29 серпня 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА