17:41 20.01.2020

Суд відправив "мінера" мосту метро в Києві до психіатричного закладу

2 хв читати
Суд відправив "мінера" мосту метро в Києві до психіатричного закладу

Дніпровський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури та змінив запобіжний захід колишньому військовому Олексію Бельку, який погрожував підірвати київський міст метро.

На засіданні 20 січня 2020 року суд ухвалив рішення відправити Белька до психіатричного закладу на госпіталізацію в умовах, які унеможливлюють небезпечну поведінку, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Згідно з результатами судово-психіатричної експертизи, чоловік на час вчинення кримінального правопорушення за своїм психічним станом не міг усвідомлювати своїх дій і керувати ними. За висновком лікарів, наразі психічний стан останнього не змінився, у зв'язку з чим він потребує застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги з посиленим наглядом", - зазначено в повідомленні.

У зв'язку з цим прокуратура направила до суду клопотання про зміну запобіжного заходу та госпіталізацію підозрюваного.

Як повідомлялося, 18 вересня близько 16:00 невідомий чоловік зупинився у своєму автомобілі на мосту метро в Києві й почав погрожувати підірвати міст. Чітких вимог чоловік не висував.

Особу чоловіка встановлено - це Олексій Белько, уродженець селища Форос у Криму, брав участь в операції на сході України, має звання старшого сержанта, обіймав посаду начальника радіостанції радіоцентру польового вузла зв'язку військової частини А3628, розташованої в Броварах на Київщині. Його доправили до поліції.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що затриманий перебував під дією наркотиків.

20 вересня Дніпровський райсуд Києва обрав запобіжний захід для колишнього військового Белька у вигляді тримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави.

Суддя Юлія Іваніна оголосила рішення суду, згідно з яким Бельку обрано запобіжний тримання під арештом на термін до 60 діб з правом внесення застави розміром 288 тис. 150 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА