18:42 20.01.2020

Київ у рамках ТКГ домагається звільнення 184 незаконно утримуваних на Донбасі осіб - СБУ

2 хв читати
Київ у рамках ТКГ домагається звільнення 184 незаконно утримуваних на Донбасі осіб - СБУ

 На окупованих територіях Донецької та Луганської областей продовжують незаконно утримувати 184 осіб, повідомляється у відповіді Служби безпеки України на запит видання "Радіо Свобода".

"У рамках Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України, за даними інформаційного обліку Об'єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб у районі здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, станом на 20.01.2020 запитуються як незаконно позбавлені волі на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях - 184 особи", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 29 грудня під час обміну утримуваними особами між владою України та ОРДЛО отримав свободу 81 українець. За словами президента України Володимира Зеленського, 76 осіб приїхали на контрольовану Україною територію, п'ятеро "залишилися на тимчасово окупованих територіях, тому що там їхні сім'ї".

ОРДЛО було передано 124 людини. "У нас 17 осіб відмовилися переїжджати на територію ОРДЛО. Крім того, є ще майже 30 осіб, які відмовилися взагалі брати участь в обміні... Так, вони, звісно, продовжують відбувати покарання", - повідомила представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ), екс-омбудсмен Валерія Лутковська.

13 січня 2020 року Офіс генпрокурора спільно зі Службою безпеки України розпочав проведення слідчих заходів з особами, звільненими з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) 29 грудня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА