12:03 30.04.2022

В ОРДЛО скасували медогляд для "призовників" – ГУР

1 хв читати
В ОРДЛО скасували медогляд для "призовників" – ГУР

Російське військове керівництво з 20 квітня призупинило на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей проведення медичних оглядів мобілізованого особового складу, повідомляє головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Росіяни практично вичерпали ресурс для примусової мобілізації в ОРДЛО. З метою виконання встановлених планів із постачання "живої сили" з 20 квітня там призупинено проведення медичних оглядів мобілізованого особового складу. Офіційне пояснення - "у зв'язку з нестачею фахівців". Потенційні "призовники" не мають можливості отримати документи, що підтверджують будь-які проблеми зі здоров'ям", – наголошується в повідомленні.

Водночас тих, хто має явні проблеми зі здоров'ям (каліцтво, інвалідність, важкі гострі захворювання) або встиг отримати на руки необхідні документи, все одно мобілізують, але розподіляють в підрозділи матеріально-технічного забезпечення. З метою виявлення ще не мобілізованих чоловіків призовного віку російська військова поліція проводить систематичні рейди на вулицях і за місцем передбачуваного проживання "призовників".

За даними ГУР Міноборони України, єдина альтернатива примусової мобілізації - сплата хабаря за встановленими розцінками (залежать від віку, спеціальності та стану здоров'я).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА