15:24 22.01.2020

Держпродспоживслужба застерігає від купівлі курятини в місцях стихійної торгівлі

1 хв читати
Держпродспоживслужба застерігає від купівлі курятини в місцях стихійної торгівлі

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба) не рекомендує купувати продукти птахівництва (тушки птахів і яйця) під час спалахів пташиного грипу в місцях стихійної торгівлі.

Згідно з повідомленням Держпродспоживслужби в середу, зазначені продукти потрібно купувати тільки на офіційних ринках, у магазинах і офіційній торговельній мережі.

У службі пояснили: пташиний грип належить до транскордонних захворювань, які неможливо зупинити на кордоні, адже основним фактором поширення є інфіковані дикі перелітні птахи.

"Під час спалаху пташиного грипу існує можливий ризик і для людей унаслідок безпосередніх чи близьких контактів з інфікованими птахами. Однак поки що немає зареєстрованих випадків, щоб джерелом захворювання людей на пташиний грип було пташине м'ясо чи яйця, але щоб убезпечити себе від негативних наслідків, слід утриматися від купівлі м'яса птиці в місцях стихійної торгівлі", - наводяться в повідомленні слова начальника управління здоров'я і благополуччя тварин Держпродспоживслужби Миколи Сонька.

Як повідомлялося, 18 січня на промисловому підприємстві "Хутір" (Вінницька обл.) зареєстровано загибель птиці. Лабораторні дослідження встановили діагноз "грип птиці" типу А, субтипу H5.

Наразі тривають заходи щодо локалізації та запобігання поширенню збудника грипу птиці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА