13:53 23.01.2020

Керівники департаменту Одеської ОДА присвоїли 1,6 грн із бюджету - СБУ

2 хв читати
Керівники департаменту Одеської ОДА присвоїли 1,6 грн із бюджету - СБУ

Правоохоронці викрили факт розкрадання коштів державного бюджету керівниками одного з департаментів Одеської обласної державної адміністрації через комунальне підприємство облради, повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що чиновники привласнили майже 1,6 млн грн під час проведення закупівлі товарів для потреб департаменту. Державні кошти виводились у "тінь" через низку фіктивних безготівкових операцій підконтрольними комерційними структурами, а також громадськими організаціями та благодійними фондами. Оборудка реалізовувалась із задіянням чиновників одного із комунальних підприємств обласної ради Одещини", - йдеться в повідомленні.

У відомстві поінформували, що під час проведених слідчими СБУ обшуків у службових кабінетах посадових осіб та за місцями їх проживання правоохоронці вилучили документацію, що підтверджує протиправну діяльність фігурантів справи.

Досудове слідство за ознаками злочину, передбаченого ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, триває.

У свою чергу голова Одеської облдержадміністрації (ОДА) Максим Куций на сторінці у Facebook написав, що адміністрація співпрацює з СБУ і сприятиме розслідуванню.

"Старим схемам та корупції не місце у новій адміністрації! У зв’язку з розслідуванням схем колишнього складу адміністрації встановлено, що на початку 2019 року через один з департаментів адміністрації було виведено 1,6 млн бюджетних коштів. Ми тісно співпрацюємо з представниками СБУ та іншими правоохоронними органами і надалі будемо сприяти розслідуванням корупційних справ та інших протиправних дій", - написав він.

Голова ОДА також висловив упевненість, що слідчі оперативно встановлять істину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА