16:51 23.01.2020

Національну ідею має формулювати інтелектуальна еліта, а політики - декларувати її в єдиному ключі, вважають учасники комунікаційного форуму

2 хв читати

Для успішного подолання викликів, що стоять нині перед Українською державою, інтелектуальна еліта країни має виробити чітку національну ідею, яку, в свою чергу, до громадськості мають доносити представники різних політичних сил, вважають представники громадськості, науковці та політики, котрі взяли участь у форумі "Україна і сучасне державотворення".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в четвер у Києві відбулася прес-конференція на тему "Практики й теоретики ініціюють стійке спілкування заради цілісності України", організатором якої став Народний рух України (НРУ). Під час конференції спікери розповіли про підсумки комунікаційного форуму "Україна і сучасне державотворення", який відбувся в День Соборності України 22 січня.

"Ми зібрали наукову й інтелектуальну еліту для того, щоб обговорити, що саме має об'єднувати український народ, які сучасні виклики стоять перед державою і як ті люди, які працюватимуть у політичній сфері, мають реалізовувати цю програму (державотворення - ІФ)", - прокоментував форум заступник голови Київської крайової організації НРУ Андрій Рибалко.

Ініціатор форуму Іван Дутчак розповів, що кількість учасників, котрі взяли участь у заході, становила більше ніж 50 осіб, серед яких було понад 20 вчених і 10 кандидатів наук.

"Все-таки національну ідею політики мають не формулювати, а декларувати її на основі того, що вважає інтелектуальна еліта", - зазначив Дутчак.

Він також зазначив, що "цим форумом ми хотіли об'єднати вчених та інтелектуальну еліту навколо завдань: що робити далі? Що об'єднує українців?".

В результаті, за словами учасників прес-конференції, однією з основних тез, яка прозвучала на форумі від багатьох учасників, була: "Державницькі патріотичні сили мають об'єднуватися навколо спільного, а не шукати відмінності".

За підсумками форуму також буде видано збірник статей, а в подальшому планується повторно провести такий захід для того, щоб розробити і розширити ті ідеї, які вже було озвучено під час цьогорічного форуму.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА