17:19 24.01.2020

Суд змінив запобіжний захід підозрюваній у справі про вбивство Шеремета Дугарь на домашній нічний арешт

2 хв читати
Суд змінив запобіжний захід підозрюваній у справі про вбивство Шеремета Дугарь на домашній нічний арешт

Печерський районний суд Києва частково задовольнив клопотання захисту та змінив запобіжний захід на нічний домашній арешт підозрюваній у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, військовому медику з 25-ї аеромобільної бригади Яні Дугарь.

Так, суддя задовольнив клопотання сторони захисту Дугарь частково.

"Змінити раніше застосований запобіжний захід підозрюваній Дугарь Яні Сергіївні, 22 листопада 1993 року народження, у вигляді цілодобового домашнього арешту на запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в період часу з 20:00 до 7:00 за адресою Дніпропетровська область, Новомосковський район, смт Гвардійське, військова частина А-1126 у рамках досудового розслідування до 8 лютого 2020 року включно", - сказав суддя.

Крім того, суд зобов'язав Дугарь носити електронний браслет і здати закордонний паспорт.

Як повідомлялося, 13 грудня Печерський районний суд Києва обрав для підозрюваної у справі вбивства журналіста Павла Шеремета медсестрі Яні Дугарь запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року.

Крім того, суд постановив, що Дугарь має здати всі документи для виїзду за кордон. Перед цим народний депутат України фракція "Європейська солідарність", учасниця АТО, медик-доброволець Яна Зінкевич заявила про наміри взяти Дугарь на поруки. Зінкевич також оприлюднила у Facebook довідку про участь Дугарь в АТО на момент, коли було скоєно вбивство Шеремета.

20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру декільком фігурантам справи. Пізніше на брифінгу з розслідування вбивства Шеремета заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції Євген Коваль повідомив, що Дугарь, Кузьменко, Антоненка та подружжя Грищенків обґрунтовано підозрюють у причетності до злочину.

У МВС пізніше уточнили, що про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено Дугарь, Кузьменко та Антоненку, їх затримано, а подружжя Грищенків перебуває під вартою у справі про замах на бізнесмена в Івано-Франківській області і підозру у вбивстві Шеремета їм наразі не висували.

Основним мотивом вбивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА