18:41 25.01.2020

Кишинів повідомляє про збитий в Афганістані "Мі-8", серед поранених - афганські військові та українські пілоти

2 хв читати
Кишинів повідомляє про збитий в Афганістані "Мі-8", серед поранених - афганські військові та українські пілоти

Вертоліт "Мі-8", що належить молдовській авіакомпанії, був збитий ракетою в Афганістані. Постраждали афганські військові та члени екіпажу - громадяни України.

Прес-секретар органу цивільної авіації Молдови Ірина Бодоліке повідомила "Інтерфаксу", що інцидент стався в суботу в афганській провінції Гільменд.

За її словами, вертоліт перевозив військовослужбовців Національної армії Афганістану, коли його збили таліби. В аварійному стані вертоліт зумів приземлитися, екіпаж і пасажирів підібрав інший молдовський вертоліт, який летів слідом.

За попередніми даними, були поранені четверо афганських військовослужбовців і двоє членів екіпажу - громадяни України, повідомила співрозмовник агентства.

За даними органу цивільної авіації Молдови, молдовських пілотів у вертольоті не було.

Тим часом деякі молдовські ЗМІ стверджують, що поранений один із молдовських пілотів. В Інтернеті опубліковано фотографії збитого вертольота, він сильно пошкоджений.

Раніше в суботу Міністерство оборони Афганістану підтвердило факт аварійної посадки вертольота на півдні країни в провінції Гільменд, проте йшлося про повітряне судно іншої моделі.

"Сьогодні о 12:00 на території повіту Каджакі провінції Гільменд здійснив екстрену аварійну посадку військовий вертоліт Мі-17, ніхто з пасажирів вертольота не постраждав. Міністерство оборони вивчає обставини події" - йдеться в офіційній заяві військового відомства Афганістану.

Місцеві ЗМІ повідомили з посиланням на прес-секретаря губернатора провінції Омара Звака, що вертоліт Афганської національної армії під час приземлення підбила ракета, четверо військовослужбовців дістали поранення.

24 листопада 2015 р. молдовський вертоліт "Мі-8", який брав участь у миротворчій операції під егідою ООН в Афганістані, обстріляли таліби. Пошкоджений вертоліт здійснив вимушену посадку на території провінції Фарьяб, що перебуває під контролем бойовиків терористичної організації "Талібан". Три людини загинули в перестрілці, а 18 таліби взяли у полон. Серед них було троє громадян Молдови.

Згодом пілот Олег Гроза загинув у полоні, а Ліонел Буруяне та Михайло Крихан провели понад три роки у полоні. Їх звільнили в лютому 2019 року за сприяння президента Молдови та організації "Деловая Россия".

Вертоліт належав молдовській компанії "Valan ICC". Сім вертольотів цієї компанії беруть участь у миротворчій операції в Афганістані.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА