19:12 27.01.2020

Суддя Ялтинського міськсуду засуджений за держзраду

1 хв читати
Суддя Ялтинського міськсуду засуджений за держзраду

Святошинський районний суд Києва визнав суддю Ялтинського міського суду Автономної Республіки Крим винним у державній зраді (ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України) і призначив йому покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна, повідомляє Офіс генерального прокурора України в понеділок.

"Під час судового розгляду встановлено, що громадянин України - суддя зазначеного суду - в березні-листопаді 2014 року забезпечував становлення і зміцнення окупаційної влади РФ шляхом безпосередньої участі в утворенні і функціонуванні незаконно створених російських окупаційних органів на тимчасово окупованій території півострова Крим", - йдеться в повідомленні.

При цьому засуджений, будучи призначеним на посаду судді т.зв. "Ялтинського міського суду Республіки Крим Російської Федерації", виконував функції представника окупаційної судової влади держави-агресора. "Таким чином, зазначена особа умисно надала допомогу РФ у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду суверенітетові і територіальній цілісності нашої держави", - підкреслюється в повідомленні.

За даними Офісу генпрокурора, всього на судовому розгляді і на стадії досудового розслідування нині знаходяться більше 300 кримінальних проваджень за фактом державної зради суддів.

 

юв

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА