20:30 27.01.2020

Мета "Укравтодору" - 6 тис км оновлених доріг - Кубраков

2 хв читати
Мета "Укравтодору" - 6 тис км оновлених доріг - Кубраков

В рамках програми «Зшити країну» «Укравтодор» поставив собі за мету оновлення 6 тис км доріг. Для цього буде залучено рекордні 85 млрд гривень. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова «Укравтодору» Олександр Кубраков.

«Сьогодні на Дороги UA 2020 я, разом з Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком і Міністром інфраструктури України Владиславом Криклієм, презентували план на 2020 рік, який перезавантажить застарілу дорожню систему. Коли ми приступали до роботи, то мали чітке уявлення про те, з якими викликами зустрінемося. Вони базові: корупція, застаріла система регіонального управління, бюрократія та, найголовніше, – це погані дороги», - зазначив він.

За словами Кубракова, наразі 90-95% усіх українських доріг перебувають у незадовільному стані і близько половини з них потребує повного оновлення.

«Чому у нас вийде? По-перше, жорстка та прозора кадрова політика: вже оновили 70% керівного складу служб автомобільних доріг в областях, а зараз активно впроваджуємо внутрішню систему KPI і незалежну оцінку якості робіт підрядників. Оптимізація закупівельного процесу: розробляємо єдині кваліфікаційні вимоги, єдину тендерну документацію, єдиний типовий договір. Міжнародне партнерство та впровадження сучасних рішень: співпраця з IT-компаніями у сфері Big Data, smart-планування з орієнтацією на кількісні та якісні показники, розвиток ІТС (інтелектуальної транспортної системи) і діджитилізація процесів. Цілі дуже амбітні. Але з тією підтримкою, яку ми маємо від бізнесу, усіх гілок державної влади та громадськості – у нас все вийде», - підкреслив Кубраков.

Раніше радник прем’єр-міністра Юрій Голик назвав програму «Зшити країну» безпрецедентною для незалежної України.  «За всю історію незалежності України ще не було таких амбітних планів по ремонту доріг. І мова йде не про ямковий ремонт, а про капітальний», - заявив він.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА