08:03 28.01.2020

Екс-начальника облуправління ДСНС в Одесі відправили під домашній арешт

2 хв читати
Екс-начальника облуправління ДСНС в Одесі відправили під домашній арешт

Заводський районний суд Миколаєва в понеділок, 27 січня, обрав запобіжний захід екс-начальнику Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області Віктору Федорчаку, якому інкримінують службову недбалість у зв'язку з низкою трагічних пожеж в Одесі, повідомило видання "Думська".

"Генерала відправили під нічний домашній арешт", - йдеться в повідомленні на сайті видання в понеділок.

14 січня Федорчаку оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) КК України.

Слідство встановило, що, будучи службовою особою, відповідальною за здійснення державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки, Федорчак неналежним чином виконував свої службові обов'язки. В результаті в 2017-2019 році на території Одеси сталося чотири масштабні пожежі з людськими жертвами: в муніципальному дитячому таборі "Вікторія", у Львівській обласній психіатричній лікарні на Академіка Воробйова, в готелі "Токіо Стар" на Водопровідній і в приміщенні Одеського коледжу економіки, права і готельно-ресторанного бізнесу на Троїцькій, 25.

"Всього загинуло 32 людини, а матеріальні збитки склали 4,9 млн грн", - йдеться в повідомленні.

13 грудня 2019, через тиждень після пожежі на Троїцькій, ДБР провело обшуки в будівлі облуправління ДСНС і вилучило матеріали перевірки коледжу економіки і права (які, як заявила Служба безпеки України, підлеглі Федорчака намагалися знищити). З'ясувалося, що останнього разу пожежні інспектори навідувалися туди в червні 2014 року і обмежилися складенням акта.

Федорчаку інкримінують злочин середньої тяжкості (до п'яти років позбавлення волі).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА