13:13 29.01.2020

Уряд посилює відповідальність за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки - Гончарук

1 хв читати
Уряд посилює відповідальність за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки - Гончарук

Кабінет Міністрів України посилює відповідальність за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки, повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук у своєму Telegram-каналі в середу.

"Уряд посилює відповідальність за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки. Відтепер мінімальний штраф за адміністративні правопорушення становитиме 510 грн, а максимальний - 8,5 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

За його словами, також значно підвищується штраф за завідомо неправдивий виклик поліції, "швидкої" або аварійних служб - він становитиме від 3,4 тис. грн до 10,2 тис. грн.

Крім того, запроваджується кримінальна відповідальність за порушення вимог техногенної безпеки, що призвело до аварії чи іншої небезпечної події з тяжкими наслідками.

"До цього штраф за порушення вимог пожежної безпеки становив для громадян від 8,5 до 119 грн, а для посадових осіб - від 34 до 170 грн. Такого "покарання" недостатньо для того, щоб мотивувати до виконання безпеки правил", - наголосив прем'єр.

Зокрема, за словами Гончарука, уряд опрацьовує питання про законодавче врегулювання обов'язковості виділення коштів у державному та місцевих бюджетах на цільові заходи протипожежної безпеки, спрямовані на те, щоб знизити ризик пожеж у громадських та адміністративних будівлях закладів освіти та охорони здоров'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА