20:05 29.01.2020

Країни мають виконувати рекомендації ВООЗ щодо коронавірусу навіть за відсутності випадків зараження, заявляють в організації

1 хв читати
Країни мають виконувати рекомендації ВООЗ щодо коронавірусу навіть за відсутності випадків зараження, заявляють в організації

Глава підрозділу екстрених захворювань ВООЗ Марія Ван Керкхове в середу заявила, що всі країни мають дотримуватися однакових рекомендацій у боротьбі з розповсюдженням коронавірусу незалежно від того, чи зафіксовано випадки зараження ним на їхній території.

"Наші рекомендації (щодо дій для боротьби з поширенням вірусу - ІФ) однакові для всіх країн. І ми їх надаємо для того, щоб мати можливість швидко виявляти випадки й у разі їх виявлення ізолювати та лікувати пацієнтів", - сказала Ван Керкхове, відповідаючи на запитання "Інтерфаксу" про наявність особливих рекомендацій для країн, де поки що не виявлено випадків зараження.

Виступаючи на прес-конференції в Женеві, вона також наголосила на необхідності обмеження можливостей передання вірусу від людини людині не тільки всередині медичних закладів, а й під час щоденного контакту, наприклад у сім'ї.

Крім того, за її словами, необхідно, щоб "уряди, міністерства та ЗМІ повідомляли відповідально про ризики" захворювання, а також не допускали поширення дезінформації.

За останніми даними, на території Китаю, де перебуває більшість хворих, зафіксовано 6078 випадків захворювання новим типом коронавірусу. В результаті хвороби померли 132 людини, 115 осіб одужали.

Отже, за кількістю хворих у Китаї новий коронавірус уже перевершив спалах важкого гострого респіраторного синдрому (SARS) 2002-2003 рр. Тоді на території материкового Китаю було зафіксовано 5327 випадків захворювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА