17:13 30.01.2020

СБУ викрила масштабний збут контрафактного алкоголю у всій Україні

1 хв читати
СБУ викрила масштабний збут контрафактного алкоголю у всій Україні

Співробітники Служби безпеки України блокували механізм масштабної фальсифікації та збуту контрафактного алкоголю до різних регіонів України, повідомляє прес-центр СБУ.

"Ще наприкінці минулого року оперативники спецслужби викрили на Тернопільщині підпільну мережу із реалізації алкосурогату. Контрафакт ділки реалізовували під виглядом продукції одного із підприємств, яке припинило свою діяльність ще в 2016 році", - йдеться в повідомленні.

Так, встановлено, що контрафакт виробляють у промислових масштабах на лікеро-горілчаному заводі в Чернігівській області. Організатори схеми продавали алкоголь із підробленими акцизними марками та без сплати до бюджету обов'язкових платежів через заклади роздрібної торгівлі у всій країні.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.199 Кримінального кодексу України, співробітники СБУ здійснили низку обшуків за місцем розташування підприємств у Чернігівській області, а також на складах у Києві та області.

"Під час слідчих дій правоохоронці також виявили в столиці ще один "кустарний" цех, на якому організатори оборудки виготовляли лікери із ароматизаторів та смакових добавок, термін придатності яких закінчився торік", - додали у відомстві.

Загалом під час обшуків було вилучено майже 5 тис. розфасованого по пляшках контрафактного алкоголю та елементи маркування. Тривають слідчі дії. Перевіряються факти збуту контрафакту в інших областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА