18:55 30.01.2020

Денісова просить Москалькову забезпечити медобстеження утримуваному в РФ кримському татарину Абдулгазієву

1 хв читати
Денісова просить Москалькову забезпечити медобстеження утримуваному в РФ кримському татарину Абдулгазієву

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова просить російську колегу Тетяну Москалькову забезпечити належні умови тримання та провести повне медичне обстеження утримуваного на території РФ кримського татарина Тофіка Абдулгазієва.

"Терміново зустрілася з адвокатами кримських татар, незаконно утримуваних на території РФ та тимчасово окупованого Криму, - Лілією Гемеджи та Емілем Курбедіновим. (...) Адвокат Тофіка Абдулгазієва, Еміль Курбедінов, поінформував, що після повернення його підзахисного в ту ж камеру з клопами, блохами та тарганами - у Тофіка з'явилося два нові укуси", - написала Денісова на сторінці у Facebook у четвер увечері.

У зв'язку з цим Денісова звертається до Москалькової з вимогою забезпечити належні умови тримання та провести повне медичне обстеження, за результатами якого надати кваліфіковане лікування громадянину України Абдулгазієву.

"Закликаю міжнародну спільноту, представників дипломатичного корпусу та правозахисних організацій брати участь у судових засіданнях, щоб не допустити порушення прав громадян України, яких незаконно тримають у місцях несвободи у РФ та на території тимчасово окупованого Криму", - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначено, що під час розгляду справ "Хізб ут-Тахрір" російські суди забороняють здійснювати будь-яку фіксацію судового процесу за допомогою телефонів чи інших пристроїв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА