10:47 03.02.2020

Глава Держрезерву повідомив про запропонований йому хабар: правоохоронці затримали одного з чиновників

2 хв читати
Глава Держрезерву повідомив про запропонований йому хабар: правоохоронці затримали одного з чиновників

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) затримали під час отримання хабара начальника управління Державного агентства резерву України.

"Слідство встановило, що начальник управління Держрезерву протягом листопада 2019 року - січня 2020 року підбурював керівників підприємств, що належать до сфери управління Держрезерву, до надання неправомірної вигоди. За це чиновник обіцяв їм збереження посад та сприяння з боку керівництва Держрезерву в їхній подальшій діяльності. Усвідомлюючи, що реалізувати цей задум можна було тільки за участю глави Держрезерву, підозрюваний спробував схилити його до отримання неправомірної вигоди від керівників згаданих підприємств", - повідомляє прес-служба НАБУ.

Глава Держрезерву, отримавши пропозицію неправомірної вигоди, звернувся до правоохоронців.

Детективи НАБУ спільно зі співробітниками Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України зафіксували кілька випадків отримання підозрюваним хабарів від керівників підприємств нібито для подальшого передання главі Держрезерву. При цьому чиновник залишав собі 20% отриманої суми як оплату за "послугу".

Під час отримання неправомірної вигоди розміром $40 тис. 31 січня чиновника затримали. 1 лютого йому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 369 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) Кримінального кодексу України.

2 лютого Вищий антикорупційний суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 2,102 млн грн.

Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення інших випадків протиправної діяльності начальника управління Держрезерву та керівників підприємств, що входять до сфери управління органу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА