10:09 10.02.2020

Нинішня ситуація з коронавірусом може бути лише верхівкою айсберга

2 хв читати
Нинішня ситуація з коронавірусом може бути лише верхівкою айсберга

Нинішня ситуація з коронавірусом нового типу може виявитися лише верхівкою айсберга, є небезпека його швидкого поширення світом, вважає голова Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус.

"Є кілька випадків передачі вірусу 2019nCoV людьми, які не були в Китаї. Поява невеликої кількості таких випадків може свідчити про можливість ширшої передачі інфекції в інших країнах; словом, ми, можливо, бачимо лише верхівку айсберга", - написав Гебреєсус у Twitter.

Хоча темпи поширення вірусу за межами Китаю здаються поки що незначними, вони можуть збільшитися, попередив голова ВООЗ.

"Стримування залишається нашою метою, але всі країни мають скористатися можливостями, які надає стратегія стримування, щоб підготуватися до можливого проникнення вірусу", - наголосив він.

У Китаї станом на 00:00 за місцевим часом понеділка (18:00 за к. ч. неділі) кількість хворих на пневмонію, спричинену новим типом коронавірусу, сягнула 40,171 тис. людей, смертельний результат зафіксовано у 908 випадках, повідомив Держкомітет охорони здоров'я КНР.

На боротьбу з коронавірусом у Китаї виділено понад $10 млрд, повідомило минулої неділі міністерство фінансів КНР.

Загалом за межами території материкового Китаю зареєстровано понад 350 випадків зараження пневмонією, яку викликає коронавірус, у 30 країнах і районах світу, у двох випадках - у Гонконгу та на Філіппінах - зафіксовано летальний кінець.

Передова група співробітників ВООЗ вилетіла в Китай для надання допомоги китайським колегам у подоланні епідемії та виявленні джерела захворювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА