19:10 11.02.2020

Уханьський коронавірус офіційно названо Covid-19

1 хв читати
Уханьський коронавірус офіційно названо Covid-19

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) присвоїла новому коронавірусу, який поширився з Китаю, офіційну назву Covid-19, повідомив у вівторок голова організації Тедрос Адханом Гебреєсус.

"Офіційна назва потрібна, щоб запобігти використанню інших назв, які можуть бути неточними", - заявив голова ВООЗ на прес-конференції в Женеві.

Потім він декілька разів повільно повторив назву, яку у ВООЗ привласнили коронавірусу.

Раніше у документах і прес-релізах ВООЗ позначала вірус як 2019 nCoV або "новий коронавірус". Однак ні те, ні інше не вважалося офіційною назвою.

ВООЗ виступає за те, щоб новим захворюванням надавали нейтральні назви, які не чинили б негативного впливу на певні країни, регіони, сектори економіки або на людей. Так, на думку організації, такі назви захворювань як свинячий грип і близькосхідний респіраторний синдром спровокували негативне ставлення до відповідного сектору економіки та регіону.

За словами керівника ВООЗ, на 06:00 за женевський часом (07:00 кч) у Китаї було зафіксовано вже 42 708 випадків коронавірусу, кількість смертей від нього перевищила 1 тис. осіб. За межами Китаю 393 людини захворіли, одна людина померла.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА