20:41 11.02.2020

Парламент Північної Македонії ратифікував протокол про вступ країни в НАТО

1 хв читати
Парламент Північної Македонії ратифікував протокол про вступ країни в НАТО

Парламент Республіки Північна Македонія у вівторок схвалив протокол про вступ країни до Північноатлантичного альянсу, повідомляє агентство Associated Press.

Парламентарії підтримали документ одноголосно. Після голосування у будівлі законодавчого органу підняли прапор НАТО.

Розгляд питання про ратифікацію протоколу проводився в прискореному порядку, оскільки нинішній склад парламенту буде розпущено в кінці тижня - напередодні запланованих на 12 квітня цього року виборів.

Зазначається, що єдина країна в НАТО, яка поки що не схвалила вступ Північної Македонії до складу альянсу, - це Іспанія. Очікується, що документ буде ратифікований іспанським парламентом тільки в березні.

"Членство в найпотужнішому в світі військово-політичному альянсі є привілеєм, але також величезною відповідальністю", - сказав президент Північної Македонії Стево Пендаровскі перед голосуванням.

У 2018 році Греція і Македонія підписали угоду про перейменування Македонії в Північну Македонію. Ситуація навколо назви цієї республіки перешкоджала зближенню Македонії з ЄС і НАТО, оскільки проти назви Республіка Македонія виступала Греція, одна з областей якої також називається Македонією.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг висловлював надію, що Північна Македонія стане членом альянсу до грудня 2019 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА