20:40 13.02.2020

Виконавчий директор "Нафтогазу" Вітренко домагається виплати премії компанією в суді

2 хв читати
Виконавчий директор "Нафтогазу" Вітренко домагається виплати премії компанією в суді

Виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко подав позов до Печерського суду Києва у зв'язку з невиплатою йому премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі над "Газпромом".

"Я вимагаю виконання "Нафтогазом" зобов'язань за трудовим договором - виплати зарплати. Ця премія - це частина зарплати за українським законодавством, вона прописана в моєму трудовому договорі й тому повинна була автоматично бути виплачена 30 грудня (2019 року - ІФ)", - сказав він в програмі "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" у четвер.

Вітренко пояснив, що раніше пропонував керівництву компанії країни варіанти щодо цієї премії, проте будь-яка реакція на них відсутня.

"Я сподіваюся, що рішення (Печерського суду) буде справедливим, ніхто туди телефонувати не буде", - зазначив виконавчий директор.

Раніше цього тижня він повідомив, що в середині січня запропонував політичному керівництву країни розділити його премію порівну між усіма українцями. Вітренко наголосив, що вважає премію заслуженою, і закликав владу публічно визнати обґрунтованість її виплати і тим самим продемонструвати свою прихильність принципу соціальної справедливості.

Вітренко зазначав, що йому відомо про плани, що цими грошима розпоряджатимуться політики і чиновники, в зв'язку з чим він і виявив бажання звернутися до правоохоронців у зв'язку з порушенням трудового контракту.

У травні 2018 року наглядова рада НАК "Нафтогаз України" вирішила преміювати 41 працівника компанії на загальну суму $46,3 млн за їхній внесок у перемогу за підсумками спору з "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі. Тоді повідомлялося, що загальний обсяг виплат на рівні 1% суми виграшу в арбітражі ($4,6 млрд) становитиме $46,3 млн (із них податок на доходи фізичних осіб та інші збори - $9 млн). У 2018 році було виплачено першу частину премій на суму $20,7 млн (541 млн грн). Ця сума відповідала 1% обсягу виграшу, вже визнаного у фінансовій звітності "Нафтогазу" за 2017 рік. Зокрема, 261 млн грн отримав голова правління НАК Андрій Коболєв.

Інша частина премій, як планувалося згідно з рішенням наглядової ради, мала виплачуватися протягом трьох років виключно за умови успішного стягнення з "Газпрому" залишку виграшу. Наприкінці 2019 року "Газпром" перерахував "Нафтогазу" $2,9 млрд, однак президент Володимир Зеленський у середині січня визнав неправильними такі високі премії і попросив прем'єр-міністра Олексія Гончарука запропонувати вихід із ситуації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА