16:39 15.02.2020

Прокуратура Криму відкрила справу за фактом затримання ФСБ РФ в Азовському морі українського судна

2 хв читати
Прокуратура Криму відкрила справу за фактом затримання ФСБ РФ в Азовському морі українського судна

Прокуратура АРК почала кримінальне провадження незаконного затримання "співробітниками прикордонного управління ФСБ Росії в Криму" українського судна з чотирма людьми на борту.

"Сьогодні, 15 лютого 2020 року, під процесуальним керівництвом прокуратури автономії ГУНП в АР Крим і м.Севастополя розпочато кримінальне провадження за ст. 146 і 278 КК України за фактом незаконного захоплення "співробітниками прикордонного управління ФСБ Росії" українського судна з чотирма людьми на борту", - повідомляє прес-служба прокуратури АРК в Telegram.

Так, слідство встановило, що "окупаційні правоохоронці" в західній частині Азовського моря затримали маломірне судно з чотирма рибалками на борту. Разом із судном їх відвезли в порт окупованої Керчі.

Раніше Державна прикордонна служба України в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомила, що з'ясовує обставини затримання в Азовському морі ФСБ РФ маломірного судна з чотирма громадянами України на борту.

"Ми бачили цю інформацію, зараз проводимо детальну перевірку, щоб встановити всі обставини і особи тих людей, які були на цьому човні. Попередньо можу сказати, що факт підтверджується. На жаль, наразі "мала навігація" ще не почалася, і не виключено, що це судно або корабель чи катер вийшов за місця базування", - сказав Демченко.

Він додав, що складність ситуації в Азовському морі в тому, що це внутрішні води двох країн. "Обставини ми зараз з'ясовуємо, і те, звідки саме вийшов катер. Попередньо нам відомі прізвища тих, хто там міг бути, всі деталі з'ясовуємо", - зазначив спікер Держприкордонслужби України.

Раніше прес-служба прикордонного управління ФСБ Росії в Криму повідомила про затримання маломірного судна з чотирма громадянами України на борту без документів у західній частині Азовського моря.

"Капітан судна не виконав вимогу прикордонного наряду про зупинення і зробив спробу втекти. Під час огляду плавзасобу виявлено понад 290 штук камбали-калкан, а також незаконне знаряддя лову – ставну сітку. При цьому реєстраційні документи на судно, зокрема на право вилову водних біологічних ресурсів, у затриманих були відсутні", - йдеться в прес-релізі.

Судно і рибалок-українців доправили в порт Керчі для розгляду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА