08:38 18.02.2020

У Всесвітній організації охорони здоров'я застерігають від надмірних заходів у боротьбі з коронавірусом

2 хв читати
У Всесвітній організації охорони здоров'я застерігають від надмірних заходів у боротьбі з коронавірусом

Коронавірус COVID-19 за межами КНР торкнувся лише незначної частки населення, тому тотальні заходи безпеки були б зайвими, заявив у понеділок виконавчий директор програми Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров'я Майкл Раян.

"Це дуже серйозний спалах, і у нього є потенціал зростання, але ми повинні збалансувати (відповідні заходи - ІФ), з огляду на кількість заражених осіб. За межами провінції Хубей епідемія торкнулася лише дуже, дуже крихітної, крихітної пропорції населення", - наводять його слова західні ЗМІ.

Він також виступив проти повного припинення руху круїзних лайнерів у зв'язку з коронавірусом.

"Якщо ми збираємося зупинити кожен круїзний лайнер у світі через малу ймовірність потенційного контакту з потенційним патогеном, то де ми зупинимося?" - зазначив він.

Проти надмірних заходів у боротьбі з коронавірусом виступив і гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

"Заходи слід робити пропорційно ситуації. Комплексні заходи можуть і не допомогти", - сказав він журналістам в Женеві.

За його словами, зростання кількості заражених демонструє зниження за останні дні. Однак, попередив Гебреєсус, цю тенденцію слід інтерпретувати з обережністю.

Він навів дані, згідно з якими у 80% заражених спостерігається легкий перебіг хвороби, і пацієнти одужують, у 14% інфікованих виявляються серйозні симптоми, і лише у 5% пацієнтів стан стає критичним, що може привести до смерті.

Гебреєсус також згадав "порівняно невелику кількість" заражених серед дітей і додав, що це явище ще необхідно вивчити.

За інформацією ВООЗ, смертність від COVID-19 - приблизно 2%, і це нижче, ніж у випадку атипової пневмонії (SARS), що бушувала в 2002 - 2003 роках, або у близькосхідного респіраторного синдрому (MERS).

У Китаї зареєстровано вже 70,6 тис. випадків захворювання новим типом коронавірусу, який поширився в грудні з міста Ухань. Померли 1772 людини.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА