19:47 18.02.2020

У Криму двох неповнолітніх місцевих жителів затримали за підозрою в підготовці терактів

1 хв читати
У Криму двох неповнолітніх місцевих жителів затримали за підозрою в підготовці терактів

На окупованому півострові Крим співробітники ФСБ Росії затримали двох неповнолітніх місцевих жителів за підозрою в нібито підготовці теракту, повідомляє уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці в Facebook.

"У тимчасово окупованій Керчі ФСБ затримала двох неповнолітніх місцевих жителів 2003 та 2004 років народження, які нібито готували терористичний акт у двох навчальних закладах цього міста. Досі уповноважені українські органи державної влади не отримали офіційної інформації про підстави затримання, особисті дані і процесуальний статус зазначених громадян", - повідомила Денісова.

Омбудсмен звернулася до уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою надати офіційну інформацію про затриманих громадян, а саме анкетні дані, підстави для затримання і їх процесуальний статус.

"Крім того, прошу перевірити дотримання прав затриманих громадян України на належне утримання, справедливий суд і захист", - додала вона.

Також Денісова звернулася до українського відділення UNICEF і представників міжнародних правозахисних організацій з проханням посприяти в дотриманні прав затриманих неповнолітніх під час проведення процесуальних дій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА