20:00 18.02.2020

Бойовики 18 разів обстріляли українські позиції на Донбасі з опівночі, загинув один військовослужбовець

2 хв читати
Бойовики 18 разів обстріляли українські позиції на Донбасі з опівночі, загинув один військовослужбовець

Незаконні збройні формування 18 разів порушили режим припинення вогню на сході України з початку цієї доби, унаслідок обстрілу один військовослужбовець об'єднаних сил загинув, троє дістали поранень і ще двоє - бойових уражень, повідомляється на сторінці Операції об'єднаних сил у соцмережі Facebook у вівторок.

"Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 152 мм та 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, озброєння танку, а також із озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

Лише один обстріл припав на район відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", де бойовики обстріляли захисників села Березового Мар'їнського району Донецької області. Решта 17 обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ".

Зокрема, шість разів бойовики обстріляли українські позиції поблизу села Кримського Новоайдарського району Луганської області, чотири рази - біля смт Новотошківського Попаснянського району Луганської області, двічі - біля н. п. Хутір Вільний на околиці м. Золотого Попаснянського району і ще двічі – біля Золотого-4 (входить до складу м. Золотого). По одному разу було обстріляно позиції біля с. Оріхового Попаснянського району Луганської області, біля райцентру м. Попасної і смт Луганського Бахмутського району Донецької області.

Крім цього, поблизу с. Оріхового бойовики зробили спробу штурму українських наглядових постів.

"Унаслідок бойового зіткнення українські захисники черговими вогневими засобами подавили ворожий вогонь та зупинили диверсійно-розвідувальну групу противника. Позиції українських захисників не втрачено. Варто зазначити, що на усі ворожі обстріли підрозділи об’єднаних сил давали адекватну вогневу відповідь та контролювали ситуацію. У подальшому противник запросив режим тиші", - йдеться в повідомленні.

За даними розвідки, унаслідок бойового зіткнення бойовики втратили чотирьох осіб загиблими і ще шестеро дістали важких поранень.

Як повідомлялося, за даними Міноборони, з початку доби станом на полудень бойовики 13 разів обстріляли українські позиції. На той момент вже повідомлялося про одного загиблого і п'ятьох поранених та постраждалих українських захисників. Отже, після полудня було п'ять обстрілів з боку незаконних збройних формувань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА