11:21 19.02.2020

Слідчий ДФС Дніпропетровщини попався на хабарі в $11 тис.

2 хв читати
Слідчий ДФС Дніпропетровщини попався на хабарі в $11 тис.

Слідчі центрального апарату ГБР затримали слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в Дніпропетровській області та його пособника-адвоката, за вимагання та одержання неправомірної вигоди. Про це повідомляє прес-служба ГБР.

Слідчий ГБР через адвоката Ради адвокатів Дніпропетровської області, вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі $ 11 000. Хабар призначався за закриття кримінального провадження щодо колишнього керівника підприємства за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Слідчий ГБР і адвокат затримані в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Як повідомлялося раніше, в українських ЗМІ набув широкого розголосу інцидент з вимаганням та фабрикацією справ з боку податкової поліції Дніпропетровщини проти компанії "Софт Оіл".

У травні в порту Миколаєва танкерами доставили 11 500 тонн базового масла, вартістю понад 7 млн доларів. Імпортувала масло дніпровська компанія "Софт Оіл". ГБР Дніпропетровщини здійснила захоплення вантажу вартістю 7 млн доларів, наклавши на нього арешт.

У червні 2019 року одного з керівників компанії Кирила Суворова викрали і насильно утримували майже місяць. Незабаром журналісти з'ясували, що організувати викрадення міг перший заступник начальника Головного управління ГБР в Дніпропетровській області Сергій Пеньков.

"На нас виходили посередники, як ми розуміємо, від Пенькова і пропонували" допомогу "в рішенні проблеми за істотну подяку", - заявив власник компанії Дмитро Олійник.

Як зазначалося раніше, незважаючи на виграні судові процеси, компанія "Софт Оіл" не могла отримати доступ до імпортованого базового масла, яке підприємство закупило ще в травні 2019 року.

Рішенням Миколаївського апеляційного суду встановлено, що в діях директора компанії не було правопорушення. Рішенням Жовтневого районного суду м Дніпра підтверджено незаконність обшуку і вилучення олії, проведеного податковою міліцією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА