17:36 20.02.2020

Зеленський, Рябошапка і Венедіктова запевнили рідних Героїв Небесної сотні в доведенні до кінця "справ Майдану" і покаранні винних

3 хв читати

Президент України Володимир Зеленський у шості роковини розстрілу учасників Революції гідності 20 лютого 2014 року в центрі Києва зустрівся з родичами Героїв Небесної сотні і запевнив, що розслідування "справ Майдану" триває і винних у злочинах буде покарано.

"Я як президент і влада - ми робимо все, щоб нічого не було втрачено, жодна деталь цієї справи. І попри те, як ішло слідство останні шість років, ми не лише цілком вас підтримуватимемо, а й повністю завершимо цю справу. Це наше головне завдання", - наголосив Зеленський на зустрічі в четвер, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент зазначив, що для нього особисто – це одна з пріоритетних справ.

"Ми робили все, щоб навіть після перезавантаження Генеральної прокуратури і керівництва Державного бюро розслідувань ми не втратили деталей цієї справи і продовжили розслідування", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання батька одного з героїв Владислава Зубенка, Зеленський сказав: "Для мене Герої Небесної сотні - це люди, які відстоювали й відстояли незалежність нашої країни. Відстояли, незважаючи на те, що в нас почалася війна. Ці люди не дали можливості розколоти країну. Це наше ядро, це головне, що в нас є. Тому я вважаю, що вони герої".

Родичі загиблих під час Революції гідності поскаржилися на те, що вже шість років чекають на результати розслідування злочинів проти учасників Майдану та покарання всіх винних.

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка зазначив, що слідство триває, і багато винних у злочинах уже відповідають за скоєне.

"Тільки у "справах Майдану" засуджено 44 людини. Це ті, стосовно яких є остаточне рішення суду, що набрало чинності. Це ті, хто вже несе покарання... Це і "тітушки", і правоохоронці. Серед тих, кого ми зараз притягаємо, - це 450 осіб. Це ті, кого підозрює прокуратура і слідство у вчиненні злочинів", - розповів він.

Рябошапка стверджує, що всі речові докази у справі збережені та будуть використані під час судових процесів.

"Жоден доказ не втрачено, жодна справа не втрачена. Нічого не пропало. І жоден день розслідування не втрачено", - запевнив він.

Тимчасовий виконувач обов'язків директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова нагадала, що згідно із законом у січні прокурори, які курирували "справи Майдану", були переведені з Офісу генерального прокурора до Державного бюро розслідувань. Після цього зазначений підрозділ був перетворений в Управління у справах Майдану. За її словами, незабаром буде оголошено конкурс, на якому оберуть керівника цього управління.

"Конкурс буде відкритим, і родини Героїв Небесної сотні зможуть надати свого представника для контролю процесу", - зазначила вона.

Венедіктова також запропонувала присутнім зустрітися в офісі ДБР й обговорити питання, які хвилюють родичів Героїв Небесної сотні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА