21:37 20.02.2020

Дев'ять правоохоронців і один цивільний звернулися за медичною допомогою після зіткнень у Нових Санжарах - поліція

2 хв читати
Дев'ять правоохоронців і один цивільний звернулися за медичною допомогою після зіткнень у Нових Санжарах - поліція

За медичною допомогою звернулося дев'ять правоохоронців і один цивільний, які постраждали в результаті зіткнень у Нових Санжарах (Полтавська обл.) через привезених в санаторій Нацгвардії евакуйованих з Уханя (Китай) українців і іноземців, відкрито два кримінальні провадження, повідомили в прес-службі Національної поліції України.

"Наразі за медичною допомогою звернулися 9 поліцейських і одна цивільна особа", - йдеться в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук у четвер увечері.

Крім того, в поліції повідомили про відкриття двох кримінальних проваджень.

"Поліція почала два кримінальні провадження за фактом заворушень у Нових Санжарах. Групи агресивно налаштованих людей спровокували сутичку, тому поліція змушена була припинити групове порушення правопорядку. Крім того, одна людина намагалася автомобілем здійснити наїзд на правоохоронців. Для захисту громадян і припинення масового заворушення працівники поліції змушені були застосувати заходи фізичного впливу, відповідно до вимог Закону", - сказано в повідомленні.

За даним фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.294 (Масові заворушення) і ч.2 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.

Раніше повідомлялося, що в четвер увечері колона автобусів і супроводжуючі їх автотранспортні засоби екстрених служб в'їхали на територію санаторію Національної гвардії України "Нові Санжари" в однойменному населеному пункті в Полтавській області.

Проїзду автоколони передувало зіткнення правоохоронців із місцевими жителями, які перешкоджали заселенню евакуйованих в санаторій, перегороджуючи дорогу підпаленими гілками і дровами, які довелося вручну розбирати пожежним.

Всього з Уханя було евакуйовано 45 українців, серед яких сім'я з 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти. Крім цього, після двотижневої обсервації в Україні додому в свої країни повернуться також 27 іноземців. Усі евакуйовані будуть розміщені в індивідуальних приміщеннях з належним рівнем комфорту для проживання,

Евакуйовані і персонал забезпечені спеціальними засобами індивідуального захисту. На місці обсервації буде посилено охорону, в режимі 24/7 евакуйованих спостерігатимуть лікарі.

В уряді України зазначають, що відходи будуть утилізовані в особливому порядку, вони не потраплятимуть у загальну каналізацію. Самі каналізаційні стоки в обов'язковому порядку буде знешкоджено.

Крім того, Полтавська і Харківська області забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту, медикаментами для можливої госпіталізації. Персонал підготовлений. У медустановах є відповідне обладнання та індивідуальні бокси.

Крім цього, поруч постійно чергуватиме машина екстреної швидкої допомоги.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА