12:40 24.02.2020

В Афганістані підтверджено перший випадок зараження коронавірусом

2 хв читати

Перший випадок зараження коронавірусом Covid-19 підтверджено в місті Гераті на заході Афганістану, повідомив у понеділок міністр охорони здоров'я країни Ферозуддін Фероз.

"Це чоловік 35 років, прибув із провінції Кум в Ірані, його стан задовільний. Його випишуть після того, як він одужає", - сказав Фероз на прес-конференції в Кабулі.

"Загалом із підозрою в зараженні було госпіталізовано трьох осіб, котрі прибули з Ірану, у двох цей діагноз не підтвердився", - уточнив міністр.

За його словами, понад 1 тис. жителів Герата за останні два тижні відвідали провінцію Кум в Ірані, де є факти захворювання, тому цим громадянам приділяється особлива увага.

Міністр також повідомив, що за вивезення медичних масок із країни тепер передбачено кримінальну відповідальність, відповідне розпорядження на заборону отримали правоохоронні органи країни. Крім того, в самій республіці, в Кабулі та Гераті, налагоджено виробництво медичних масок.

"Наразі ці підприємства випускають по 20 тисяч на добу, обсяги виробництва буде збільшено, що скоротить нашу залежність від зовнішнього світу. Маски ми рекомендуємо носити насамперед тим, хто має будь-яке вірусне захворювання, щоб хвороба не передавалася іншим", - зазначив Фероз.

Тим часом, за повідомленнями місцевих ЗМІ, в понеділок посольство Ірану в Кабулі оголосило про призупинення обслуговування клієнтів у зв'язку зі спалахом коронавірусу в країні.

"Посольство Ісламської Республіки Іран люб'язно інформує афганський народ про те, що з метою безпеки, з метою запобігання спалаху коронавірусу послуги для відвідувачів було призупинено починаючи з понеділка, 24 лютого, до особливого повідомлення", - йдеться в заяві дипломатичного представництва Ірану в Кабулі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА