18:48 24.02.2020

Кримський журналіст Семена пройшов медобстеження й отримав тимчасове житло - омбудсмен

2 хв читати
Кримський журналіст Семена пройшов медобстеження й отримав тимчасове житло - омбудсмен

Український політв'язень, кримський журналіст Микола Семена, раніше засуджений незаконним судом в окупованому РФ Сімферополі, після повернення до Києва вже отримав тимчасове житло і може повернутися до професійної діяльності, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Сьогодні за сприяння Офісу президента та Київської міської державної адміністрації його забезпечили тимчасовим житлом. Тому Микола найближчим часом зможе повернутись до своєї професійної діяльності, адже йому є що розповісти українцям – про весь жах того режиму, який зараз панує на території тимчасово окупованого Криму", - написала Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок увечері.

Зі свого боку омбудсмен пообіцяла всебічно сприяти Семені у вирішенні соціально-побутових питань, які ще залишаються актуальними для нього і його сім'ї.

Вона також повідомила, що за сприяння президента України після прибуття до Києва Семена пройшов медичне обстеження в Науково-практичному центрі профілактичної та клінічної медицини Державного управління справами. "За його словами, стан здоров'я поки що задовільний", - написала Денісова.

Як повідомлялося, Залізничний райсуд Сімферополя 22 вересня 2017 року призначив 67-річному журналісту умовне покарання, а також заборонив три роки займатися публічною діяльністю. Приводом для кримінального переслідування стала публікація під заголовком "Блокада - необхідний перший крок до звільнення Криму".

Кримське управління ФСБ РФ навесні 2016 року порушило стосовно Семени справу за ч. 2 ст. 280.1 КК РФ (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ, вчинені з використанням ЗМІ або інтернету). З репортера взяли підписку про невиїзд. Семену також включили до федерального списку терористів та екстремістів. Журналіст не визнав своєї провини, вважає справу політично мотивованою.

У січні 2020 року суд в анексованому Росії Сімферополі розглянув і задовольнив клопотання Семени та адвоката Олександра Попкова про дострокове припинення випробувального терміну та зняття судимості з останнього.

18 лютого Денісова повідомила, що Семена вже перебуває на підконтрольній українському уряду території.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА