07:11 25.02.2020

В Естонії відбувся багатотисячний хід зі смолоскипами в зв'язку з річницею республіки

1 хв читати
В Естонії відбувся багатотисячний хід зі смолоскипами в зв'язку з річницею республіки

У Таллінні в понеділок увечері відбувся багатотисячний хід зі смолоскипами "За Естонію!", присвячений 102-й річниці незалежності республіки.

Хід почався на площі Свободи в центрі міста, його учасники, серед яких було багато молоді, пройшли вулицями Старого міста і повернулися на головну площу столиці. В руках маніфестантів впадав в око плакат і портрет спікера парламенту, члена Консервативної народної партії Генна Пиллуааса (Henn Polluaas) з написом "Генн, ти не один!".

Пиллуаас відомий як затятий противник укладення прикордонного договору з Росією, неодноразово виступав з вимогами до Росії повернути довоєнні території, що відійшли після входження Естонії до складу СРСР.

Після повернення на площі Свободи відбувся концерт, який з короткою вступною промовою відкрив голова правлячої Консервативної народної партії, міністр внутрішніх справ Март Гельме (Mart Helme). Він закликав лідерів республіки не боятися при досягненні своїх цілей. "Якщо вожді не сумніваються, то народ піде за ними", - заявив лідер націоналістичної партії.

Хід у річницю республіки проводиться естонськими консерваторами і молодіжною організацією партії вже в сьомий раз і з кожним разом збирає все більше людей. Так, у 2018 році в ході брали участь 6 тис осіб, в минулому 10 тис прихильників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА