08:54 25.02.2020

Більшість американців назвали Трампа переможцем майбутніх виборів

1 хв читати
Більшість американців назвали Трампа переможцем майбутніх виборів

65% американських виборців вважають, що чинному президенту США Дональду Трампу "безумовно" або "ймовірно" вдасться переобратися на другий термін, хоча не всі вони мають намір голосувати за нього. Про це свідчать дані опитування, проведеного YouGov для CBS News.

Згідно з результатами дослідження, в переобрання Трампа вірить третина прихильників демократів, водночас серед республіканців дев'ять із десяти опитаних заявили про перемогу чинного президента на виборах.

На думку американських виборців, серед кандидатів від Демократичної партії найбільше шансів на переобрання у сенатора Берні Сандерса - однак і в його перемогу вірять лише 27% опитаних. Про шанси колишнього віце-президента Джо Байдена стати наступним президентом США заявили 26% респондентів, колишнього мера Нью-Йорка Майкла Блумберга - 20%, сенатора Елізабет Воррен - 19%. Причому серед демократів про впевненість у перемозі будь-кого з названих кандидатів заявили не більше 46% опитаних.

При цьому наголошується, що лише 42% виборців-демократів уже зробили остаточний вибір.

Опитування YouGov для CBS News проводилося з 20 до 22 лютого за репрезентативною вибіркою з 10 тисяч зареєстрованих виборців США. Під час дослідження 6498 назвали себе демократами або незалежними виборцями, але заявили при цьому про намір брати участь у демократичних праймеріз. Похибка вибірки не перевищує 1,2%.

Президентські вибори в США відбудуться 3 листопада 2020 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА