19:22 26.02.2020

Прокуратура АР Крим повідомила про підозру 25 співробітникам правоохоронних структур, причетним до "справи 26 лютого"

1 хв читати
Прокуратура АР Крим повідомила про підозру 25 співробітникам правоохоронних структур, причетним до "справи 26 лютого"

Прокуратура Автономної Республіки Крим завершила процес повідомлення про підозру представникам окупаційних правоохоронних структур в рамках "справи 26 лютого", повідомляє прес-служба прокуратури.

"Напередодні прокуратура АР Крим закінчила процес повідомлення про підозру окупаційним "слідчим", "прокурорам" і "суддям", всього 25 осіб, які незаконно переслідували одного з керівників Меджлісу кримськотатарського народу за нібито організацію масових заворушень під час мітингу 26 лютого 2014 року під будинком парламенту АР Крим", - повідомив прокурор АР Крим Ігор Поночовний під час виступу на міжнародному форумі "Age of Crimea - час Криму".

Він зазначив, що всі підозрювані порушили норми міжнародного гуманітарного права, реалізуючи окупаційну політику, спрямовану на переслідування проукраїнського населення півострова, і розуміючи, що на території Криму діють виключно норми законодавства України.

26 лютого 2014 року під будівлею Верховної Ради АР Крим в Сімферополі пройшли два мітинги - проросійських активістів партії "Русское единство" і проукраїнський, який підтримує територіальну цілісність України. Після анексії півострова окупаційна адміністрація почала незаконні, політично мотивовані переслідування громадян України, які виступали проти окупації. "Справа 26 лютого" стала одним з перших судових розглядів, під час якого кримськотатарських активістів обвинуватили в організації і участі в масових заворушеннях і незаконно засудили терміном від 3 до 8 років.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА