17:09 27.02.2020

Обшук СБУ в будинку журналіста телеканалу "1+1" визнано незаконним - медіагрупа

2 хв читати
Обшук СБУ в будинку журналіста телеканалу "1+1" визнано незаконним - медіагрупа

Шевченківський районний суд м. Києва визнав незаконним проведення обшуку в будинку та вилучення майна в журналіста телеканалу "1+1" Дениса Данька, повідомляє прес-служба групи "1+1 медіа" в четвер.

"Сьогодні, 27 лютого 2020 року, відбувся розгляд скарги за результатами проведення обшуку в житловому приміщенні та вилучення майна в журналіста телеканалу"1+1" Дениса Данька. Судовим рішенням Шевченківського районного суду м. Києва обшук було визнано незаконним. Суд зобов'язав слідчих негайно повернути все майно, вилучене під час обшуку в будинку журналіста", - зазначено в повідомленні.

Так, рішення суду підтверджує позицію, раніше озвучену групою "1+1 медіа", про незаконність, протиправність і безпідставність дій СБУ.

Також наголошується, що засідання судді у відповідь на скаргу медіахолдингу щодо обшуків і повернення вилучених у компанії системних блоків було повторно призначене на 4 березня.

"Наголошуємо, що "1+1 медіа" продовжує захищати права й інтереси медіагрупи та своїх співробітників та інформувати громадськість про подальший перебіг подій", - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 5 лютого в Києві в приміщенні редакції програми "Секретні матеріали" телеканалу "1+1" медіагрупи 1+1 media в середу ввечері співробітники Служби безпеки України провели обшуки.

Група "1+1 медіа" у відкритому листі звернулася до президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, глави Служби безпеки України Івана Баканова та генерального прокурора України Руслана Рябошапки з проханням звернути увагу на "безпрецедентні дії" СБУ під час досудового розслідування.

Глава СБУ Іван Баканов заявив, що обшуки в офісі телеканалу "1+1" є необхідними слідчими заходами і не є тиском на ЗМІ.

Водночас в українських ЗМІ повідомляють, що йдеться про справу за фактом прослуховування кімнати для нарад прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Слідство підозрює, що скандальні записи нібито "злив" журналіст телеканалу "1+1" Євген Куксін.

Інтернет-видання "Детектор медіа" пише, що співробітники СБУ повідомили, що шукають диктофон, яким журналіст Куксін нібито записував слова Гончарука під час наради, на якій пролунали слова про "порожнє місце" в голові президента України Володимира Зеленського.

16 січня деякі Telegram-канали поширили аудіозапис, на якому кілька людей обговорюють підготовку доповіді з економічної політики президенту, а також причини та наслідки підвищення курсу гривні. Людина з голосом, схожим на голос Гончарука, говорить про "примітивні" уявлення президента в економіці, а себе називає "профаном в економіці". Як стверджується, запис було зроблено 16 грудня, і в нараді брали участь, окрім Гончарука, заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, міністр фінансів Оксана Маркарова, заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів та інші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА