19:55 27.02.2020

Поліція відкрила дві справи через бійку в Жмеринській міськраді, затримано 19 осіб

2 хв читати
Поліція відкрила дві справи через бійку в Жмеринській міськраді, затримано 19 осіб

За фактами хуліганських дій і погроз стосовно співробітників правоохоронних органів порушено кримінальне провадження, повідомив глава Національної поліції України Ігор Клименко, коментуючи події, що відбулися сьогодні під час сесійного засідання Жмеринської міської ради.

Як повідомляє прес-служба Нацполіції з посиланням на слова Клименка, наразі 19 осіб затримані в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України, зокрема - лідери громадських об'єднань "Едельвейс" і "Національні дружини".

"В результаті протиправних дій 8 поліцейських з тілесними ушкодженнями звернулися за медичною допомогою, троє з них - госпіталізовані. Моя позиція як керівника відомства чітка і принципова: молоді люди, які застосували силу до депутатів Жмеринської міської ради та до поліцейських під час виконання службових обов'язків, будуть нести кримінальну відповідальність", - заявив глава Нацполіції України.

Клименко підкреслив, що вважає неприпустимим застосування сили до співробітників поліції і депутатського корпусу з боку осіб, які "таким чином намагаються досягти поставлених цілей".

"Висловлювання вимог або відстоювання інтересів має відбуватися виключно в правовому полі. Тому на будь-які методи поліція негайно реагуватиме, як це передбачено законом України "Про Національну поліцію", - додав Клименко.

Кримінальні провадження розслідуються за двома ст. Кримінального кодексу України: ч.4 ст.296 (хуліганство) і ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Як повідомлялося, раніше поліція затримала 11 осіб, які вчинили хуліганські дії в будівлі міської ради Жмеринки Вінницької області, повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

"27 лютого близько 11:00 в місті Жмеринка більше 20 невідомих осіб у масках увірвалися в приміщення міськради і намагалися перешкодити проведенню чергової сесії. До зали, де проходила сесія, їх не допустили поліцейські. Зловмисники кидали каміння і димові шашки, пошкодили вхідні двері і меблі в приміщенні, розбили вікна", - йдеться в повідомленні.

Видання "Діалог" повідомило, що активними учасниками штурму були представники організації "Національні дружини". В цей час в міськраді йшло засідання, його і збиралися зірвати активісти.

На місце приїхали співробітники поліції, вони не дозволили учасникам протесту пробитися до чиновників та депутатів. В результаті 20 осіб було затримано і доставлено до місцевого відділення поліції. Також на місце приїхали бригади швидкої допомоги, зі свого боку, поліція забрала на штрафмайданчик два автомобілі, в яких приїхали активісти.

На фотографіях з місця подій видно, що в дверях і вікнах будівлі міськради розбиті стекла, всередині перевернуті меблі. Самі затримані отримали тілесні ушкодження: у деяких з них розбиті обличчя і порізані руки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА